Flyttstäd

Varför oss?

Flyttstädning är en mer djupgående städning än den regelmässiga eller periodiska, vid en flyttstädning är det viktigt att den som utför flyttstädningen är utbildad och erfaren inom de städmetoder och kemikalier man behöver.
På Vital har vi en egen grupp som är utbildade och erfarna inom flyttstädning. Vår personal arbetar under ledning av våra gruppledare.
Vi utför utför mellan 5 – 10 flyttstädningar per vecka och arbetar efter fastighetsägare och mäklarfirmors riktlinjer. Genom vår erfaren het så har vi även avtal med hyresvärdar att besiktiga utförda flyttstädningar.

Område.

Ale, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Partille, Mölndal och Öckerö.

Så här går det till

Du utför beställning i formuläret nedan. Du får sedan en bekräftelse av oss om när vi kan utföra flyttstädningen. Du kan sedan alltid lämna nyckel till vårt kontor eller att någon möter upp oss då vi kommer till platsen. 

Ni behöver förbereda bostaden genom att tömma den på saker och möbler, ta ner eventuella tavelspikar och krokar, stäng av kyl och frys, se till att vi får tillgång till alla utrymmen, vi behöver även kunna komma in i miljörum för att slänga skräp.
Vi tar med oss den utrustning vi behöver och använder enbart miljövänliga kemikalier, vi behöver kunna lasta i och ur fordonet samt få tillgång till en parkering.
Vitals flyttstädning
Bostadsrum
Tak, väggar, lister dammas av, Rengöring av golv, golvlister, kontakter, strömbrytare, dörrar, karmar, fönsterbrädor, element, målade ytor och garderober in-och utvändigt.
Kök
Rengöring av kyl, sval och frys in-och utvändigt samt under objekten, spis in-och utvändigt, även ugnsplåtar, diskmaskin in-och utvändigt, skåp, lådor och bänkar, avtorkning av köksfläkt samt ventiler utvändigt och avtorkning av belysning utvändigt.
Badrum och toalett
Rengöring av all sanitet, under badkaret, kakelväggar, tvättmaskin, torktumlare och torkskåp in-och utvändigt, golvbrunnar och ventiler.FönsterFönsterputsning av samtliga fönster.
FörutsättningarFör att du som kund ska få ut mesta möjliga av uppdraget så krävs att nedanstående åtgärder utförs innan flyttstädningen börjas: Kyl och frys avfrostad och framdragen, även så att strömmen till spis/ugn är avstängdeller kabel utdrageninnan arbete påbörjas.
RUT-avdraget dras direkt på din faktura. Du betalar endast beloppet efter skatteavdrag enligt ovan, om du inte redan har utnyttjat ditt årliga rutavdrag på 50 000 kr. En avgift för material och transport tillkommer och vi behöver även parkering för att utföra uppdraget. Om lift eller likande behövs för att utföra uppdraget tillkommer en avgift för hyra efter kontakt med beställaren. Skulle bostaden vara kraftigt nersmutsad så sanering behövs förbehåller vi oss att kontakta beställaren och komma överens hur vi går vidare.Våra allmänna villkor finns på vår hemsida

Tips till dig som vill utföra flyttstädning själv

Då du lämnar din bostad och en ny hyresgäst ska flytta in så är det viktigt att lägenheten är hel ren och fräsch. För att lyckas måste du avsätta tillräckligt med tid, de flesta sätter av för lite tid. Flyttstädningen blir mycket enklare att utföra om du sköter din regelbundna städning och storstädningar.
Andra saker man behöver tänka på är att arbeta ergonomiskt, med rätt utrustning och rätt produkter sätt alltid din hälsa först och läs alltid på tillverkarens produkter. Tänk även på att hälla i vatten före kemikalierna då du blandar för att inte få kemikalierna att sprida siog i onödan. Samma sak gäller med sprayflaskor använd aldrig en dushande stråle så du lyckas andas in det du sprider ut.
För att lyckas med flyttstädningen behöver man en grundutrustning bestående av hink, mopp, fönsterraka scortsspray, därefter behöver man en del> special kem kontakta återförsäljare för miljövänlig produkt. Tänk även på din hälsa. Därefter måste man höra sig för med sin hyresvärd om det finns en instruktion att följa om det finns speciella krav på flyttstädningen. Om inte så går det bra att följa våran mall
Fönster, Rengör karmar, fönsterbleck, fönsterbräda, putsa sedan in och utsida samt emellan om fönstren är delbara. Även spröjsen ska tvättas. Vårt tips är att använda skotsspräy för fönsterkarmar och spröjs, fönstersåpa eller diskmedel
Kök
Spius; rengör ovanpå, inuti och runt spisen. Dra ut spisen och rengör bakom, på sidorna och under.
Frys och kyl; ska avfrostas och stängas av. Därefter rengör du den inuti, utanpå och bakom (om den går att dra ut de).Stäng av frysen när den är tömd och rengjord. Lämna dörren på glänt för att hålla den fräsch. Rengör kylskåpet inuti, utanpå och bakom (om det går att dra ut). Stäng av kylskåpet när det är tömt och rengjort. Lämna dörren på glänt för att undvika dålig lukt.
köksskåp och Kökslådor; ska rengöras fria från fläckar och damm, både inuti och utanpå.
KökslamporLampor; som hör till lägenheten måste rengöras. Skruva loss lampkupor och diska ur dem.
Badrum/Toalett